Fortsätt till huvudinnehåll

Det var Bogdan, kvinnan och bögen....

Sitter på min balkong, den är belägen på 7 våningen och cirka 85 meter över havet. Utsikten är fantastisk och den lilla vind som kommer in fläktar underbart.
Men det är ju inte därför jag är här, för att ni ska läsa trivialt skit om hur jäkla bra jag har det på en skitbalkong cirka 1 km från en av världens största pappersfabriker. Nej upphovet till min skrivlust är att vi svenska folket (övervägande män, kan man med måttlig fantasi anta), har tagit på oss "dumihuvudetmössan" på allvar just nu. Svensken överlag slår sig gärna för bröstet och framhäver hur bra vi är jämte övriga världen, hur vidsynta vi är, ja så länge inte "Bogdan" som äger grillen får för sig att köpa hus i området. hur ska det se ut med huspriser och allt? Ja och hur har han råd egentligen? Kanske för att han jobbar arslet av sig 7 dagar i veckan och har strukit ordet semester och ledighet ur sin vokabulär,  men detta är en annan historia.
Vi i Sverige förfäras ju över att vissa muslimska kvinnor "måste" bära Niqab, Burka eller andra heltäckande kläder.
Orden som kommer på mångas läppar är Kvinnoförtryck, förlegat, förjävligt etc. För i Sverige är vi världens mest jämställda och fantastiska land och då tolererar vi inte sånt skit.
Nä för i Sverige är alla lika mycket värda......! så länge inte en kvinna tycker om att spela fotboll...
Hur än toleranta svensken är så måste det ju finnas nån måtta med jämställdheten, man kan ju för fan inte tillåta vad som helst. För när kvinnorna ska till att spela fotboll, utlöses nån kemisk reaktion i det endokrina systemet hos den uppblåsta "kvinnorättskämpen". Denna reaktion medför att man tar sig rätten att skriva Hora, lebluder, brinn i helvetet slynjävlar osv.  detta gör man numera mer eller mindre öppet på Twitter, Facebook och andra sociala medier.
Jag har läst så mycket skit de senaste dagarna att jag sitter och småskäms för att jag är man, hade jag inte redan för 7 år sedan bestämt mig för att sitta när jag kissar hade jag fan gjort det nu.
Man försvarar sig med fraser som till ytan kan låta förnuftiga men när man skrapar på ytan så blir de horribla, tex. "De enda bollar dom ska leka med, är mina" "tjejer är inte gjorda för att spela fotboll" "det är bara flator som spelar ändå " dom är värdelösa" "kan man inte ligga med dom vad är dom bra till då?"
Jag suckar tungt och kliar mig i huvudet, vad är det som väcker dessa minimalt hjärncellskrävande idéer, hur kommer det sig att man tar rätten att yttra dom?

En kompis som jag följer på twitter skriver följande:"Angående hysterin om damfotboll, man spelar för att det är roligt, sen skiter väl vi i om ni tycker det är roligt att se på "
Det är ju detta som är själva grundtanken med att utöva en idrott, att ha roligt, att ha rätten att göra det man finner glädje i.
Herrlandslaget får också en massa skit när dom spelar mindre bra, men jag har inte sett sådana här reaktioner från så många som denna gång.

Ett annat fokus är vilken sexuell läggning man har, VAD SPELAR DET FÖR JÄVLA ROLL!? Om du suger kuk eller slickar fitta har ingen jävla betydelse för hur kvalificerad du är för att springa,spela boll, hoppa höjd, åka slalom, skriva musik, eller svetsa.

Anledningen till att jag tar upp detta är att jag blir förbannad över att man ena dagen spyr galla och närmast önskar livet ur tex. anhängare/aktiva inom SD, och andra dagen då spyr man galla över att kvinnor spelar fotboll eller är homosexuell. Ja eller för den delen råkar sticka ut mer än den outtalade gräns som är bruklig, kliver hon över den då är hon ett lika givet byte som en älg i september.
Många i PK-sverige talar med kluven tunga och det stör mig..

Jag själv då, är jag utan fördomar? INTE ETT JÄVLA DUGG, men de som känner mig vet att jag inte utger mig för att vara PK heller.
Jag är av uppfattningen att inget är heligt att skämta om, det enda som är brottsligt är att göra det klumpigt..

Nu ska jag njuta en stund till av utsikten innan jag ger iväg för att träna, ja även jag har en fasad som måste upprätthållas..

Länge leve Bogdan,kvinnan och bögen!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hemmafinalen..

Nu är det officiellt över... Före och efter -59kg Ett vemod blandat med lättnad fyller min kropp, när "lamporna" släcks och jag sakta glöms bort kommer ändå min resa att fortsätta. det finns massor av saker att jobba med, där tankemönster och nytt sätt att leva ligger i fokus, jag väger mig inte utan jag använder helst måttbandet, jag har vägt mig en gång sedan finalen spelades in men måttbandet är snällt mot mig. När finalerna skulle spelas in jag jag måttfullt laddad för detta och ville mest att det skulle vara över. Jag kände inte att jag hade nåt att fira, När jag såg Viktor Ibbe Johanna och de andra som ser "färdiga ut". Själv kände jag att : Varför ska jag fira något än? skulle jag komma in på slottet idag så skulle jag ändå vara 10-15 kg tyngre än vad Viktor hade för startvikt. Dagen blev ändå mycket bättre än jag kunnat föreställa mig, att få träffa deltagarna, gamla deltagare produktion och tränare var en fröjd, som att ta studenten igen,

feelgood:)

Japp, efter att jag hade somnat vid 7-tiden på lördagen så klev jag upp 12:20 mer trött än jag brukar vara med tanke på den tid jag sovit. Hade fått några sms och sedan ringde Jessica och ville ha skjuts senare på dagen till Birsta. Jag satte mig vid datorn och hade en MYCKET intressant konversation på msn, det slutade iallafall trevligt. vid 15-tiden ringde Jessica och var klar så jag masade mig in i duschen aningen trött fortfarande trots att lasse serverat ett delikat bryggt kaffe och en energidryck. hämtar i allafall det(självutnämnda) oskyldiga flickebarnet och beger oss till det aningen öde IKEA-området. Börjar med att gå in på själva IKEA, går upp för trapporna när hon utbrister "visst är det nere lamporna är va?" varpå jag svarade, så passande att vi gick upp först då! Nu är det inte frågan om att jag är lat eller så, men jag tyckte det var tämligen onödigt;) Handlingen gick i tjejmått över förväntan, och mätt i killmått en smärre katastrof;) men jag tunat in tjejtemp

Michael Willysson, död men lycklig!

Ryktet om min död är betydligt överdrivet... Så lyder ett citat av  Samuel Clemens mer känd som Mark Twain. Kunde vart skrivet igår....... Nyårsafton 2013 lovade jag att innan första januari 2015 skulle mitt konto på Facebook raderas, sagt och gjort den 31 december 2014 tog jag bort kontot. Denna bisarrt obetydliga detalj skulle normalt inte vara något att notera, men i dagens tekniskt utvecklade samhälle har behovet att veta vad grannen gör blivit viktigare än nånting annat. Var och en hemma kan ha bättre koll på grannar släkt och "vänner" än stasi hade i sina glansdagar, Bara genom att logga in på sitt facebook-konto.  Man behöver inte ens ta sig upp ur soffan för att gotta sig i andras misslyckanden, snegla avundsamt på jobbkompisens nybokade resa eller att för den delen okritiskt gilla bilder som uppvisar en sån perfektion att det blir overkligt. Förr behövde man i alla fall flytta sitt feta arsle ner på den lokala affären, fiket eller systembolaget för att